pátek 30. ledna 2015

1,5 vcelicky

Dnes jsem dve hodiny krotila plevel stromoveho vzrustu, ktery zaneradil rododendrony. Byl to velice dumyslny plevel. Tak rafinovany korenovy system, podporujici nove vyhonky a chobotnicove slahouny zamotane uplne vsude, jsem snad jeste nevidela. Pouzila jsem skoro veskere dostupne vybaveni kulny s naradim. Kleste, nuzky, lopatka, ryc, motyka, hrabe, lopata, male rydlo, velke rydlo, ... Chvilemi jsem si prala dynamit, podpalovac a sirky.

Po obede jsme byly s Marlen povolany do sluzby ke Carnovi a znovu vyrazily do pestirny matek. Cekala nas slusna makacka. Nove matky rostou jako z vody a je treba pro ne nachystat nove bydleni, takze jsme vytvareli oddelky. Tunelovali jsme uly a chybejici ramecky nahrazovali prazdnymi. Ukradene plasty jsme skladaly do pripravenych pater (vzdy 2x4), ve kterych jsme peclive utesnovali skviry, aby se vcely nemohly vracet do svych domovskych ulu. Carne vyndaval plasty, spolecne jsme davali pozor, abychom z puvodnich ulu neodnesli matku a ja s Marlen jsme nosily a ukladaly plasty a roznasely je do rady, takze jsme se brzy koupaly ve vlastni stave.

Po trinacti ulech a sestadvaceti potencionalnich novych vcelstvech jsme pokracovali v graftovani, coz mi po oddelovacim maratonu prislo jako rekreacni cinnost.

Vcera jsme se s adjunkty bavili, kdo schytal vic zihadel a kam. Vyhral 'Mazanek' (tri do hlavy a diagnoza Sloni muz navzdory antihistaminikum). Ja se naopak mohla pochlubit nulou, coz uz ovsem dnes neplati. Jedno zihadlo do stehna pres mundur jsem dostala v aute (tentokrat az pri svlekani vcelarskeho uboru zpatky na farme) a druhe s plnou kadenci do lytka.

Patecni pizza vecer nemohl mit lepsi nacasovani a zitra zaslouzeny day off.

2 komentáře:

  1. kdyz vidim ty hrozny vcel, tak 2 zihadla zni jako celkem uspech. i kdyz chapu, ze relativni...snad nemas alergii. Mona

    OdpovědětVymazat
  2. To opravdu byl uspech. Napriklad Carne pracuje bez rukavic a ten den jich schytal asi dvacet. Alergii nastesti nemam, jen celkem dost otekam, ale to je normalka, kdyz neni clovek zvykly ;)

    OdpovědětVymazat