čtvrtek 15. ledna 2015

Necekana navsteva

Jsem porad pomocna sila na Bluffu. Predevcirem jsem asistovala Cherie pri nakupech v Invercargill (po desive dlouhe dobe navsteva kavarny aneb Batch, kava a brownies), vcera skrabala a omyvala musle pauas, aby se zbavily smradu, posleze jine lepila a vytvorila z nich jakousi plastiku a dnes jsem malovala. Jeste par zdi a muzu byt s klidem malirem pokoju. Mistnost infocentra uz zacina vypadat jako opravdove infocentrum.
Shar s Louise (mam to!) odjely na dva dny do Catlins a zase se vratily. Take se tu otocili dva nemecti samponci Tom a Leo (zvlaste Leo byl vymazleny) a vse korunovala vcerejsi navsteva meho byvaleho cestovatelskeho kumpana Dana. Ozval se mi vcera, ze cetl blog a ze vecer bude v Bluffu a ze bychom se mohli sejit, kdyz jsme se tesne minuli v Coromandelu a ve Wellingtonu. Zminila jsem se Cherie a ta si okamzite prisadila, ze ho musim pozvat na veceri.
Dan dorazil poznamenany nekolikatydennim kempovanim a jeho vypraveni, co vsechno stihl, se samozrejme zdalo neuveritelne. Za sest tydnu projel krizem krazem cely Zeland a sedesatikilometrove great walky daval za den. Proste Dan.
Z vecere (Cherie s Gavinem, Louise, Shar, Tom s Leem, Dan a ja), po ktere nasledovalo promitani 'The World's Fastest Indian' (podle skutecne udalosti, Burt si chce na stara kolena splnit svuj sen a pokorit ve svem Indianovi rychlostni rekord, a tak se vyda z Invercargill do Utahu aneb 'jestli je to tezke, dej do toho vic, jestli je to nemozne, dej do toho vsechno', film se tocil i na plazi v Bluffu, kde Burt skutecne trenoval na svem Indianovi), se nakonec vyklubalo prespani a snidane a Dan samozrejme nemohl odjet bez dukladne prohlidky mistnich prostor.
V noci z utery na stredu me vzbudila Cherie. Vyhnala vsechny z posteli kvuli zemetreseni (5.5, celkem silne), dum by totiz pri silnejsim shaku nemusel vydrzet. Ja ale zustala v posteli, o nejaken zemetreseni jsem nemela ani potuchy a kdo by vylezal zpod periny, kdyz je venku zima a vitr a zemetreseni skoncilo. Slibila jsem, ze priste vylezu.
Dnes vecer prekvapila Shar, kdyz se nam sverila, ze jeji otec Ross je slavny jeskynni muz. To bych si nevymyslela.
http://i.stuff.co.nz/national/664763/Capital-caveman-finds-lifes-a-beach
http://www.geonet.org.nz/quakes/region/otagosouthland/felt

2 komentáře: