neděle 6. října 2013

Cape Kidnappers

S Michalem a Frankem (dalsi velesympaticky Ir) jsme dnes podnikli vylet na Cape Kidnappers. Parada. Mys takto pojmenoval v roce 1769 James Cook a to pote, co se mu maorsti domorodci pokusili unest clena posadky. Vylet je potreba spravne nacasovat. Cesta vede z Clifftonu podel pobrezi az k mysu (tam i zpet meri 18 km) a protoze rozdil mezi prilivem a odlivem cini v techto mistech zhruba dva metry, musite si zjistit presny cas odlivu a na mysu byt nejlepe prave v ten moment. Jinak riskujete plavani a splhani po prikrych utesech, ktere maji v nejvyssim bode 140 metru. My samozrejme idealni nacasovani prosvihli a na zpatecni ceste nam cesta mizela pred ocima. Nastesti jsem to zvladla suchou nohou. Pripomelo mi to jedno dobrodruzstvi z knih Arthura Ransomeho.
Na mysu je take velka kolonie ptaku gannetu. Letaji az do Australie. Trochu smrdi, ale jsou vazne nadherni. Hlavni atrakci, jiz je bila skala hned u mysu, jsme nevideli, schovavala se pod nami v mlznem oparu. Bohuzel nas sledoval Kebule a navaril.
Tresnickou vyletu bylo setkani s Mary a jeji nemeckou bunkou. Shodou okolnosti naplanovali stejny vylet na tentyz den. Legrace. Na Jiznaku se urcite potkame jeste mockrat.

Žádné komentáře:

Okomentovat