sobota 27. září 2014

'You have come to our country, that's good' (27.9.)

Rano jsme se prosli k 'Suprise Creek Falls' a cekalo nas doopravdy prekvapeni, vodopad byl vyschly. Tunka pod vodopadem smrdela, takze ranni koupacka padla.
Nase safari pokracovalo. Pres cestu nam rozevlate prebehl divoky pes dingo (prekvapilo me, ze je velky jen jak odrostlejsi stene vlcaka, predstavovala jsem si vlka) a pozdeji jsme vyplasili sesticlennou rodinku klokanu. Nejdrive si nas zvedave merili, ale jakmile jsme zacali stahovat okenka a snazili se je vyfotit, rychle odhopkali do nitra buse. Pozdeji jsme pozorovali dalsi a dalsi 'wallabies' a dostali lekci z National Geographic, kdyz jsme si vsimli buvola, kterak hlavou vrazi do sveho bezvladne leziciho, evidentne mrtveho druha/druzky. Snazil se ho nabrat na rohy, vsemozne do nej vrazel, ale nic nezabiralo. Neprobral(a) se.
Zavrsili jsme 'Reynolds Track' a vydali se po nudne asfaltce zpatky fo 'Katherine'. Po ceste nas jeste zaujal 'Butterfly Gorge' , takze jsme se rozhodli zastavit. Dan se po dlouhe jizde potreboval trochu probehnout. 'Butterfly Gorge', typicka skalnata rokle, trochu zklamal. Vyhledy vyborne, ovsem reka byla vyschla, takze voda v nem trochu zavanela. Smocila jsem se jen velmi kratce. Danovi se naopak koupel v kvetoucim jezirku velice zamlouvala, dokonce proplaval do dalsi rokle. My se zatim s Krtkem vybavovali s Debbie a Jerrym, starsim manzelskym parem, ktery jsme potkali po ceste do rokle. Pochazeli z Queenslandu, ale Debbie pracovala v aboriginske osade ve vnitrozemi jako sestra. Poradili nam spoustu cestovnich tipu a vyborne se s nimi povidalo. Az se za ctrnact dni vrati z dovolene, mame se u nich stavit na caj, coz bychom s Krtkem velice rady.
V Katherine v McDonaldu jsme narazili na Cechy Michala a Danielu. Zakecali jsme se s nimi na pekne dlouho, takze posleze i Dan prestal kvaltovat a ackoliv chtel za tmy valit dal, nakonec jsme zakempovali ve stejnem free kempu jako prvni noc v Katherine. Znovu jsme potkali par Nemcu, ktery nam pred nekolika dny tenhle flek doporucil.

Žádné komentáře:

Okomentovat