sobota 27. září 2014

'Votoc se ma mila dozadu, sedi tam papousek kakadu' (21.9.)

Jeste nebylo svetlo, ale uz nebyla tma a me vzbudilo na tisic ptacich hlasu, z nichz jsem valnou vetsinu v zivote neslysela. Rozeznala jsem neco jako hrdlicku, ovsem jednoduche "cukru" v tomhle pripade znelo jako djsky remix. Intenzita jejich ranniho kriku byla ohromujici. Australie. Opravdu. Zadny sen z rise fantasy.

Jet lag me zburcoval uz v osm. Pozdeji jsme s Krtkem sly obhlednout Butterfly Farm, kterou nam doporucili sky diveri ohledne pripadneho woofingu. Ponekud vystredni majitel Chris mel vsak plno, coz byla skoda, protoze mala farma s ubytovanim a bazenem nam padla do oka. Po ceste kde se vzal tu se vzal na stromu sedel nacepyreny papousek kakadu. Muj prvni kakadu na divoko.

Z Batchelor jsme se popovezli na hlavni tah. Byl brutalni hicak, na silnici na slunci muselo byt 40°C. Na dalsiho stopa jsme nastesti cekaly asi dve minuty. Pani se tremi malymi dcerami (specialne nejmladsi Abigail s malou figurkou skunka byla cislo) nas hodily do Adelaide River. Evidentne jsme je zajimaly a pani nam domlouvala, jak mame pravidelne pit a podobne. Mily stop.

Z Adelaide River smerem na Katherine toho uz opravdu moc nejezdilo, ale nastesti celkem brzy zastavil Chris, ktereho jsme potkaly mezi skydivery. Jel az do Katherine, kde pracoval jako pilot na vojenske zakladne. Nechaly jsme se vyhodit v Pine Creek, kde jsme mely mit dalsi den rano sraz s nasim kolegou Danem.

Pine Creek vypadalo velmi australsky. Vsude posedavali ci polehavali aborigines. Prekvapilo me, jak straslive hubene maji nohy. Vzduch se tetelil vedrem a kdyz jsme ve meste s par roztahanymi baraky objevily benzinku se tremi opryskanymi oranzovymi stojany a obchodem 'Lazy Lizard'.

Do toho se ozval Dan, jestli bychom se nemohli sejit o kus dal v Katherine. O chut by nebylo, ale provoz ve meste byl temer nulovy a Pine Creek lezelo asi tri kilometry od hlavniho tahu, coz se nam ve vedru s Jarmilami na zadech  nechtelo pochodovat. Krtek tedy vysomroval pany v terennim autobusu, kteri se vraceli z prace v dolech. Odvezli nas ten kousek na hlavni, kde jsme po chvili stopli sympatickeho Earla, jenz miril az do Katherine.

V Katherine jsme se usadily v prehnane klimatizovanem mekaci, abychom preckaly tri hodiny, ktere zbyvaly do srazu s Danem.

Dan je ajtak, ktery hodne cestuje a chybiva mu spolecnost. Takze si pujcil na dva mesice offroad a pribral me a Krtka.

Po shledani jsme vyrazili smer free kemp. Doporuceni, jez jsme dostali od Nemcu v Mekaci nelhalo. Kemp byl sice jen louka, ale louka zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat