pátek 12. prosince 2014

Daily Routine

Vstavam po sedme, varim kafe, pripravuju snidani a presouvam se na terasu. Snidat s vyhledem na more je luxus. Po osme vyrazim z chatky, po ceste se stavim nakrmit slepice a sebrat vajicka. Pokracuju dal k hlavnimu domu, kocham se cervene kvetoucimi 'Pohuta kawa', kterym kiwaci rikaji vanocni stromy. Cesta zabere asi patnact minut. Vede chvili strme dolu a pote zas prudce nahoru, takze mam rano i s rozcvickou.

Zhruba v osm tricet pripravuju smes suseneho mleka pro maleho bycka Twistera (Twister, protoze po krmeni se vam toci kolem nohou), ktereho krmim trikrat denne, takze jsem vlastne teleci au-pair. Mleko micham v garazi s helikopterou. Moc hezka prace (ktera se opakuje jeste v pul jedne a vecer v  pul sedme), pokud se tedy Twister nerozhodne byt se stadem nekde na druhe strane pastviny, coz pro me znamena splhat se strmou loukou a zvladnout slalom mezi kravskymi lejny. Twister bohuzel ceka na stejnem miste jen vyjimecne. Navic me vzdycky dukladne oslinta, takze smrdim kravami a susenym mlekem jak Marka ze Lhoty. Take uz chapu, proc se rika: ty jsi tele.

Po krmeni me ceka zalevani male zeleninove zahradky a prace typu pleti, myti oken a brzy ocekavam cisteni bazenu. Po druhem krmeni mam padla, pripadne jeste dodelam nejakou drobnost.

Odpoledne se kocham panoramaty a davam si slofika. Marne vyckavam na slunecny den, abych vyrazila na plaz. Od zacatku pobytu je pod mrakem a pres den se prezene nekolik kratkych showers.

Vecer se po tretim krmeni Twistera a druhem krmeni slepic schazim s Robem na veceri a konverzujeme. Pozdeji se vracim tmou do sveho apartma na kopci. Proste pohoda. Zvlast kdyz se vecer vycasi a nad hlavou mi zari hvezdnata obloha.

'Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...'

Žádné komentáře:

Okomentovat