čtvrtek 26. září 2013

Novy level na kiwi

Vcera jsem drbala, dnes tedy zase neco naucne vzdelavaciho. Predpokladam, ze to ocenite vice nez bulvar. Na kiwi jsme dokoncili flower thining v prvni a nulte zone, takze jsme nedockave tipovali, jakouze to zasadni cinnost budeme vykonavat pote. Mezitim jsme jeste s Malfoyem a Michalem byli prideleni na stary sad, kde jsme u kiwovniku starych ctyricet let protrhavali zmetky. Alespon nejaka zmena. Nova aktivita ale nikoho vyrazne nepotesila. Ve starem sadu prochazime de facto kulicku po kulicce (kvet po kvetu) a hledame tzv. triple flowers, kvety, kde jsou na jednom stonku tri kulicky: hlavni kvet (king flower) a dva male. Dva male odtrhneme, nechame kinga a jedeme dal. Silenost. Jestli budeme toto provozovat i ve vsech dalsich sektorech, budu zrala na opravdovou jedlickarnu, coz uz se mozna zacina projevovat. Vydala jsem se totiz behat i po kiwi sichte. Robotovali jsme sice az od 11, ale stejne. Byla to parada. Po posmournem dni se navecer nadherne vyjasnilo, takze jsem si uzivala panoramata zapadu slunce, kvetouci flory (zajimave je, ze z mistnich stromu a rostlin v rozpuku nekycham, snad nerozkvetou nejaka svinstva) a nejvonavejsiho jarniho vzduchu, jaky si dokazete predstavit (pardon, vim, ze u vas zacina kosa a jste skoro vsichni nachcipani).

Mary zacala s jablecnym graftingem u Wina. Pry je jich tam jako psu, maji prostoje a o praci se temer perou, takze je to spis rekreace na cerstvem vzduchu. Jen skoda, ze pouze na pet hodin denne.

Jinak "ta Janci" zitra odjizdi. Jsme velice, velice smutne, bude se nam styskat. Divne veci v pokoji zacaly pomalu mizet. Jsme tedy zvedave, koho nam Helen prideli. Luzko nade mnou je zatim volne, tak snad nedorazi nejake dve slepice. Take nevime, kdo ted bude "te Mary" udelovat uzitecne rady do zivota. Dnes napriklad ohledne cerstvosti lososa v mistnich obchodacich.

4 komentáře:

  1. Jen mě tak napadlo, když takhle sklízíte ty plodiny, jestli bys neměla upéci nějakej dobrej koláč :-)

    OdpovědětVymazat
  2. my chceme bulvár ! :- D .. muhehe ne dobře bylo to velmi poučné děkujeme za informace :-)

    OdpovědětVymazat