pátek 23. května 2014

Hrani s betony

Ten Krtek. Klidne si jde na pohovor az pristi sobotu a ja zatim, abych umirala hruzou, ze se do Australie opravdu nejede. Co budu delat, kdyz na ne v te cestovce zapusobi? Mela bych zjistit, kam presne jde a popovidat si se sefem o Krtkove alkoholismu, drogove zavislosti a predevsim sklonech k sikane klientu.

Posledni dny rano nebyva zatazeno a tak se pokazde kocham bezvadne kycovitymi vychody slunce. Na poeticke stupnici by sice zrejme vyskocilo par bodu navic, kdyby mi ve vyhledu neprekazely plechove haly, hromady sterku, toys for boys (nakladace, plosiny, bagry, jeraby) a tak, ale takove ruzovo-nachove cervanky pozorovane skrz bagr take nejsou k zahozeni. Dokonce uz je ani nefotim.

Dneska kopani prikopu, pak nejake zevlovani pri priprave na liti betonu, neodmyslitelna soucast kazdeho dne - zametani a vyklizeni temer hotovych kancelari a na zaver plneni sloupku betonem a neprekonatelny betonar. Pochazel z Holandska, meril 201 cisel a valil pred sebou poradny brich. Absolutne nic ho nemohlo vyvest z miry, jeho riditkovy knir se ani nepohnul. Kdyz kolega kiwak nezvladl odhad odlivajiciho se betonu a na sloupek se najednou vyhrnul vodopad betonu a vsichni zacali zmatecne hledat lopaty, s borovnym klidem vylezl z nakladaku a pozvolna nam pomohl s likvidaci katastrofy.

Raj zitra odjizdi, takze na rozloucenou spolecne pozivame nejake ty alkoholy, snad se zitra vstavani povede.

1 komentář: