sobota 25. dubna 2015

Nedelej mrtvyho komara (Yala - Hat Yai - Trang)

Rano se nam nechtelo vstavat. Je to prece jen vzdycky ohromny luxus, kdyz mame vlastni koupelnu. Navic na dvojposteli jsme se pohodlne vyspaly tri a wifi zacala slapat.

V Yale jsme se rozloucily se zahalenkynemi u nas v guesthousu a vyrazily na vlak (dvacet minut v mistnim vedru vyda za dve hodiny v mirnem pasmu). Bohuzel jsme zjistily, ze jede pouze do Hat Yai. Ale vozit se za 25 bathu dve a pul hodiny, no, nekupte to. 3. trida se svymi drevenymi lavicemi, prachem, bordelem, okny, ktera se nedaji zavirat a predpotopnimi vetraky navic opet poskytla dokonaly sociologicky vzorek a spoustu fotografickeho materialu. Vic a vic zacinam touzit po zrcadlovce.

V Hat Yai na nadrazi jsme se prosmykly hejnem nahanecu (v Malajsii mi fakt nechybeli) a zapluly do prvni spelunkovite vypadajici zradelny, kde jsme potkaly malajske holky z vlaku a opet se senzacne nadlably. Omlouvam se, ze travim tolik casu popisem jidla, ale vsude je tak levne a delikatni, ze se o nem nemuzu porad dokola nezminovat.

V Hai Yai jsme stopovaly vtipne pred policejni stanici. Potrebovaly jsme chytit aspon nekoho, kdo nas vezme na hlavni vypadovku smer 'Trang', coz se nastesti po delsi dobe povedlo. Sympaticky par v luxusnim Isuzu nas hodil presne tam, kam jsme potrebovaly.

Na hlavnim tahu se nam povedl husarsky kousek. Vzala nas placena marsutka a to az do Trangu. Marsutkar chtel nejdriv 500 bathu, ale pak se v nem hnulo jeho cerne nahanecske svedomi a vzal nas zadarmo.

V minibusu se holky zabavovaly sledovanim thajskych videoklipu. Hlasite komentovaly romanticke happyendy i zapletky s nevernymi milenci a pozdeji uz dokonce zhypnotizovane zpivaly s televizi karaoke dueta a placaly se do rytmu po stehnech. Take curpauza, kde jsme si daly senzacni zavitky, bodla.

V Trungu jsme trochu podrazdily naseho marsutkare s tim, jestli nas nechce vzit az do Krabi. Nechtel a zle po nas hodil ocima, ale zkusily jsme to.

Pak uz jen dalsi jidlo, bananove chipsy, wifina a 'utulny' altanek v parku, pred kterym jsme si zacvicily jogu a postavily stan s moskytierou. K tomu nam vyhravala hudba sobotni noci z okolnich baru.

2 komentáře: