středa 22. dubna 2015

Do divociny (Kuala Lumpur - Taman Negara)

Dnes jsme se konecne rozhodly vyakcnit a opustit Kuala Lumpur. Stejne uz jsme zacinaly mit pocit, ze pretahujeme navstevu.

Kluci se omlouvali, ze nas nemuzou odvezt na stopa, meli v aute nalozenou televizi a tak nam dali penize na taxika. No, proc ne.

Zastavily jsme se jeste v 'Batu Caves', hinduisticke svatyni, kterou kluci zfoukli hned asi druhy den. Nemela jsem pocit, ze bych o neco prisla, kdybych tohle misto vynechala, ja proste na tyhle hinduisticke veci nejsem.

Po rychle prohlidce jsme zacaly stopovat smer narodni park Taman Negara. Na hodne spatnem miste jsme chytli odvoz na lepsi misto a odtud skveleho pohodlneho stopa s panem venujicim se obchodu a jeho kolegou. Nechapal, ze cestujeme stopem a opakovala se stara znama pisnicka, ze cestovat muze clovek i bez penez.

Pri louceni nam vrazil sto padesat ringittu, ze pry si mame dat veceri. Chvili jsme odolavaly, ale nakonec si penize vzaly, ackoliv po tomhle uz jsme se fakt citily trochu trapne.

Dalsi nas vzali opet dva pani jen tentokrat ve skvelem zlutem jeepu. Sedely jsme na zadni sedacce opravdu jako sardinky, ale hlavne, ze jsme jely.

V Jerantutu to vypadalo, ze zacne kazkou chvili prset. Nakoupily jsme neco malo zasob v obchode, ktery byl jen takovou kulnickou sbitou z prken a nemohl byt vic odlisny od luxusniho bazenu v 5. patre.

Do 'Kuala Tahan' v srdci Taman Negara nas svezl typek, co provozoval vylety do dzungle pro turisty. Vrele nam je doporucoval, ale za cenu 250 ringittu asi radsi poridime neco jineho.

Za 1 ringitt jsme se preplavily pres reku ke vstupu do parku a hodlaly tam nekde zakempovat. Zahalenkyne v mistnim luxusnim resortu nam rikaly, ze to neni mozne, posleze privovaly typka, ktery chtel za kempovani deset ringittu na hlavu, ale nakonec to slo zadarmo. Misto vsak bylo opravdu hrozne. Sprava parku zrovna stavela nove zachodky, takze jsme taborily v prachu staveniste. Navic to vypadalo na dest, takze Veru si postavila moskytieru ve skladisti a my s Nellou primkly stan tesne k jeho zdi.

Zvuky nocni dzungle vsak vytvarely uzasnou, lec trochu strasidelnou kulisu.

Žádné komentáře:

Okomentovat