pátek 28. listopadu 2014

Medvidci na stromech ♡

Dnes jsme misto prace jeli na vylet. Kdo by si stezoval. Do 'Barnsdale' to bylo neco pres sto kilometru. Zelena, mirne zvlnena krajina, stocene rolady slamy a pastviny plne zlutych lucnich kvetu s kravami typu Milka, mi pripominaly Evropu, jen odlisna flora me vracela do australske reality.

Projizdeli jsme oblibenym turistickym letoviskem 'Lake Entrance'. Dovolenou bych tu travit nechtela. Uzka nudle tahnouci se kolem jezera precpana motely a obchody. Opet se ale nelze divit tomu, proc sem vsichni jezdi. System peti navzajem propojenych primorskych jezer vypada pusobive predevsim z nekolika vyhlidek. Pujcit si clun a prozkoumat clenite pobrezi z vody musi byt parada. Jen se opalovat na clunu, pozorovat delfiny, nebo chytat ryby.

Krome nakupu v Barnsdale a odvezeni Debry na schuzku byl hlavnim dnesnim cilem 'Raymond Island', kde zije pocetna populace koal. Problemem koal ve volne prirode jsou chlamydie, protoze zpusobuji samickam neplodnost. Na Raymondove ostrove ziji jen zdrave kusy, takze ochranci prirody tu soustreduji dalsi zdrave koaly z cele zeme. Na malem ostrove jich zije vic nez tri sta.

Mistni obyvatele maji koaly doslova za barakem. My jich behem nedlouhe prochazky potkali tricet jedna, tedy zhruba celou desetinu zdejsi populace. Jsou desne roztomile, takovi plysovi medvidci visici na stromech, ale vcelku nudne. Valna vetsina z nich ve vetvich prachsproste zarezavala a krome obcasneho drbani ci zrani eukalyptu nevykazovala zadnou aktivitu. Zahledli jsme dokonce samicku s mladetem na zadech a pozdeji take jezuru a samozrejme nekolik nezbytnych klokanu. Perfektni zviratkovy den!

Poznamka: fotky (vcetne vcerejsi goanny) mi tentokrat poskytla Anja, protoze S4 je sice delo, ale zoom Korejci proste odflakli.

2 komentáře:

  1. Fialový krávy! Jinak koaly vypadají, že jsou na tom jako ty - většinou prachsprostě zařezávají a kromě občasného žraní a drbání nevykazují žádnou aktivitu :)

    OdpovědětVymazat