středa 15. dubna 2015

Znamka punku

Monkey Beach se nam zalibila. Je proste skvela. Dnes tu budeme squatovat uz treti noc. Vcera se nas jeden American ptal, jestli tady nevime o nejake prevlikarne. Rekli jsme, ze se muze prevleknout 'u nas', ale at se nelekne, ze tam mame stany. Byl z naseho bivaku trochu v soku a strasne se divil, jak jsme to tu objevili. Lovecky instinkt.

Adam s Davem uz vcera nevydrzeli a vyrazili pod zaminkou nakupu vod do mesta (voda v obchode stoji 1,5 ringittu a na plazi 4, takze to nejsme ochotni akceptovat). Daly jsme jim za ukol koupit samosu a samozrejme selhali. Donesli sice chutne cokoladove nadychane pecivo, ale samosa je samosa.

Kluci nejsou beach boyove, za to my jsme beach girls. More sice neni nejhezci, jake jsme kdy videly, ale zastrcenost a malo lidi tento nedostatek kompenzuje. Uz mame take vychytane, kde maji dobre nudle za 5 ringittu a ryzi za 6. Na ledovy caj ci kavu za 2 chodime k Indonesankam, ktere maji jako domaciho mazlicka trimesicni opicku 'Tiki'.

Rano jsme nechaly kluky hlidat veci a vyrazily k majaku. Byl to slusny vyslap dzungli, ale majak stal za to, nechalo se totiz vlezt dovnitr. Majaky mam moc rada, videla jsem jich uz spoustu, tohle vsak bylo poprve, co jsem se dostala dovnitr. Kluci stejnou vychazku zavrhli a radeji sbalili veci a vyrazili do mesta obhlednout Hadi chram bez hadu. Mozna se s nimi sejdeme pozdeji, mozna az v Kuala Lumpur.

Zijeme tu skoro jako opravdovi pankaci.  Vcera se vedle ve vchodu usadila skupinka sympatickych malajskych kluku. Kdyz dnes odpoledne odjizdeli, venovali nam yum yumky, vajicka, sardinky a instantni kafe. U Indonesanek jsme vyprosily horkou vodu a mlada nas tam nechala uvarit vajicka. Stara se na to sice moc netvarila, ale co.

Plaz dnes dostala svemu nazvu. Opice sly po Verce a snazily se ji vytahnout z tasky igelitku s nabijeckou. Hodila po nich kokos, coz je jeste vic nas*alo, takze musela zdrhnout. Pozdeji se kolem nas zacaly srocovat, kdyz jsme vecerely. Nastesti se ukazalo, ze jsem taky opice. Vybehla jsem proti nim, ale zacaly, potvory, sycet a nebaly se. Vzpomnela jsem si na tarzana a dokumenty o zviratech a probudila opici v sobe. Zacala jsem rvat, cenit zuby a zurive mavat rukama. Zabralo to a opice zdrhly na strom. Zkusily to jeste naposledy, ale to uz se pridala Nella, takze nemely sanci. Muselo to vypadat desne komicky. Zpovykovaly jsme celou plaz. Vsichni, co jeste zustali, se otaceli, co to ty belosky vyvadeji. A to Adam tvrdil, ze tu zadne opice nejsou.

Take jsme se s nami dali do reci typci, co na Monkey Beach bydli a nabizi projizdky na koni. Zjistily jsme, ze jsou Rohini - barmansti muslimove, kteri jsou v Barme utlacovani budhisty. Pak ze je budhisnus mirumilovny. Malajsie jim poskytla azyl. Ze ctrnacti sourozencu zbyli jen oni dva, ovsem duvody jsme se nedozvedeli.

3 komentáře:

  1. Ano, beach boy ze me nikdy nebude, kdyz se furt spaluji a neopaluji. A ohledne majaku, ten jsme obetovali, ponevadz jsme hlidali veci :) Pravda, Hadi chram stal za vyliz prdel, ale zase projizdka po ostrove stala za to :)

    OdpovědětVymazat
  2. Spis se ani opalovat nechcu, ono to prijde samo :)

    OdpovědětVymazat