pátek 13. prosince 2013

Jak se zije pickerum

Rano jsme dorazily do sadu (v obligatnich 7:10, rada jezdim s Gopi) a Mandeep zavelel, ze mame pul hodiny vyckat, aby ovoce oschlo (coz se stejne nestalo, slunce zustalo pod mraky, takze stromy sprchovaly az do obeda). Delal si legraci, ze jde o zasedani kongregace, coz jsem vylepsila na merunkovou kongregaci. Nebo by to mohlo byt neco jako Severoindicka merunkova spolecnost, protoze vetsina Indu tady je z Punjabu, na coz jsou nalezite pysni.
Vlastne vsechny dny se podobaji jako vejce vejci. Novozelandsky stereotyp, jak uz jsem psala. Pickerka Zebra vstava nekdy mezi pul 6 a 6, zalezi na tom, jak moc se ji (ne)chce z postele a jestli si vecer pripravila svacinu. Posleze snida (naucila se na musli, do ktereho si jeste kraji ovoce), vetsinou chvatne a nekdy po pul 7 odjizdi s Gopi smer Napier - View Bay - Wishart.
V 10 prvni ctvrthodinova pauza, ve 12:30 pulhodinovy obed a v 15:00 druha kratsi pauza. V Mandeepove podani se nastesti ke kazde pauze pricita zhruba 10 minut, coz samozrejme vsem vyhovuje. Koncivame v 17:00, 16:30, nekdy hned v 15:00 pred druhou pauzou. Prijde mi, ze to nezalezi na ovoci, ale na tom, ja se Mandeepovi chce domu.
Pauzy jsou provonene merunkami, at uz cerstvymi, nebo shnilymi a hlavne pokrmy s kari, ke kterym vsichni bez rozdilu prikusuji placky chapati. Uz jsem nekolikrat ochutnavala a proc ne. Po obede si nekteri davaji slofika (Zebra pravidelne). Pracovni tempo zavisi na situaci. Nekdy se nepredreme a jindy jedeme opravdu zostra. Mandeepova merunkova kongregace jednoznacne umi maknout, ale ne vzdy se ji chce. Moralka je kazdopadne obdivuhodna. Flinkani behem pracovni doby takrka neexistuje. Zadne postavani, dlouhe vykecavani, nebo neustale odbihani na zachod. Jsme pilni jako vcelky.

2 komentáře:

  1. To je ten výborný chleba :) Mimochodem, říkala si Mandeepovi o mé návštěvě Indie a šoku z toho, jak nás brali jen jako pokladničky? Mohla bys :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rikala jsem mu, kdyz jsi byl v Jaipuru, ze jsi v Jaipuru :) Uz se ted moc nebavime, ma furt neci jinyho, ale zkusim :)

    OdpovědětVymazat