středa 11. prosince 2013

Ranni ritualy

Rano se vlastne nejlepe pozna, kdo je vas clovek. Co se me tyce, urcite to nebude Kim, ktera zacina zvanit zrejme hned pote, co ji zazvoni budik. Myslim, ze mluvi i ze spani. Ani po tak dlouhe dobe si nevsimla, ze si rano radeji pomlcim a pred kafem mivam problem odpovedet na pozdrav. Pokud neuzurpuje nekoho nadejnejsiho (coz je nastesti skoro vzdy), okamzite otravuje a neco mi tlaci. Zlo.

Dalsi ritualy uz jsou velmi ruznorode. Rens, ktery kazde rano napodobuje chlapka z reklamy na zubni pastu a haleka na celou kuchyni: Goood Mooorning, mi trochu pripomina d(b)odreho vojaka Svejka, ackoliv se mu vubec nepodoba. Navic ma stupidni zvyk hned po prichodu do obyvaku poustet televizi a je mu jedno, jestli vysila Maori TV, nebo zrovna bezi teleshopping. Kanal prepne, az kdyz si prinese toasty.

Zajimavy ritual ma Morgan, ktera stoji deset minut na zachode pred zrcadlem se zvednutou rukou a priblizne stejnou dobu peclive aplikuje deodorant. Nepochopitelne. Bobby kazde rano vari testoviny k obedu. Stejna znacka, stejne mnozstvi, stejna nadoba. Sam si peclive micha jakysi podivny zivotabudic z prasku. Pres dva metry merici Claas pije kafe zasadne z hrnecku s napisem "mum". Zajimave se dnes uvedla Korejka ... (prijela vcera, takze jmeno jsem jeste nechytla). Pri pruchodu obyvakem se snazila probrat placanim do tvarich.

Ja se vetsinou sejdu u stolu s Laurou, ktera si rano rada cte a Mattem s Charlotte. Matt takrka vzdy pripravuje snidani i pro Charlotte, ktera do ni jen lehce hnipne a Matt ji pak preleje do sve misky a s gustem dojede, pricemz Charlotte nabada, ze rano by mela jist vic.

Proste nekdo je otravny vice, nekdo mene a na nekoho jsem ochotna i promluvit. Ovšem sebekriticky bych mela priznat, ze i ja musim byt notne otravna. Zejmena, kdyz se stane, ze rano na trikrat preslechnu budik a cely pokoj posloucha porad dokola Dannyho partaky. A taky komicka, kdyz nestiham a chaoticky pobiham mezi kuchyni, obyvakem a nasim pokojem, protoze jsem zase na neco zapomnela a drti me panika.

Žádné komentáře:

Okomentovat