neděle 23. března 2014

23.3.: On the road again

Rozloucila jsem se s Philipem a Jedem (Mary jela na vikend pracovne do Christchurch a Elsie travila sobotni noc u kamaradky), rozloucila jsem se s pohodlnym pribytkem, kvalitni stravou, vynikajicim kafem, vlastni loznici a zase vyrazila na cestu.

Vcera jsem se rozhodovala mezi dvema variantami a jeste rano jsem nemela zcela jasno. Nakonec vyhralo zhruba ctrnactidenni cestovani s Nemcem Hannesem, jeho kamaradem Jakobem a Holandankou Inke, kterou nabereme po ceste u Franz Josef Glacier. Snad to byla dobra volba.

U Andersonovic postovni schranky me vyzvedli dva celkem sympaticti Nemci a vyrazili jsme smer Wanaka, omrknout tamejsi jezera Wanaka + Hawea. Slo o stejny pripad jako v Queenstown. Pruzracna modra, kolem dokola strme stity hor, nejake ty podzimni barvy a v dalce trocha snehu. Senzace. U jezera Hawea jsme neodolali a dali koupacku, ackoliv v ledove vode se moc dlouho vydrzet nedalo.

Pote jsme zamirili na West Coast k ledovcum Fox + Franz Josef. Panoramata skoro celou cestu. Zastavili jsme u Fantail Falls, kde jsem dvacet minut stavela ohromnou kamennou pyramidu, ktera mi sahala az k nosu, ovsem kdyz jsem pridavala posledni kousek na spicku, cela se zhroutila. Vsichni kolem se vydesene otocili a venovali mi soucitny pohled.

Foxe jsme minuli bez povsimnuti, prihnaly se mraky a nebylo absolutne nic videt a zamirili k Franzovi, kde jsme se sesli s Inke. Zitra bohuzel nema byt lepsi pocasi, ale uvidime.

Na oslavu seznameni jsme se rozhodli poridit nejake ty alkoholy, ovsem zakoupene australske pivo Victoria Bitter, o nemz Hannes tvrdil, ze je dobre, mi kroutilo oblicej vic nez Krusovice, ktere mival Misko v Cafe Arte. Fakt humus. Chutnalo jak chlorovana voda s vylouhovanymi ponozkami. Po vypiti poloviny prvni lahve se veskera pachut ztratila, ale pro jistotu never more.

2 komentáře: