neděle 9. března 2014

Prvni den na Jizaku aneb Wanaka Show

Let s Air New Zealand probehl hladce, jen jsem me prekvapilo, ze stewardky nebyly elfky! Nechapu! A kafe bohuzel chutnalo velmi mdle. Vse vsak zachranilo sezeni u okynka. Panoramata byla uchvatna a pristani v Queenstown dokonce stendhaliticke. Takze ano, mela jsem se premistit uz davno.

Na letisti me cekala Mary, jeji manzel Philip, dcera Elsie a syn Jed se svou holkou Caro a z letiste jsme vyrazili do sedmdesat kilometru vzdalene Wanaky na Wanaka Show. Slo o obri farmarske trhy riznute Zemi Zivitelkou s koncerty, rodeem (to jsme ale nevideli), konskym parkurem a asi milionem prodejnich stanku. Vsechno? na co jste si vzpomneli. Ovce, byci, motorove cluny, zemedelska technika, zahradni nabytek, okrasne stromky a kvetiny, obleceni, kyce, sperky a samozrejme obcerstveni.

Rodina je supr. Sehrani sympataci. Moje wooferska prace bude spocivat predevsim v taxikareni. Mary nedavno ridila v krizove situaci trochu nacamrana a prisla o papiry.

Dum stoji temer na samote, je obri a bezvadny (Miirku, maji tenisovy kurt, takze mozna potrenuju) a hlavne s luxusnim vyhledem. Zdedila jsem pokoj po Jedovi s plakatem Kurta Cobaina, Jimiho Hendrixe a fotbalovymi trofejemi. Do kuchyne spojene s jidelnou obcas zabloudi ochocena ovce, ktere Mary vytrvale rika jehne, bydli tu take dve kocici sestry a malicke kure Gran, ktere evokuje epizody z Pratel.

Doufam, ze si me tu nejakou dobu nechaji :)

1 komentář: