pátek 8. května 2015

Dzungle (KK - Taman Benjaran Crocker - KK)

Rano tedy spis dopoledne nas vzbudil Ali. Vypadalo to, ze se nudi.
Vyrazili jsme na vylet. Ali nam vypravel o vsech moznych mistech v Sabahu  a taky ze tu pestuji nejlepsi kakao na svete (po Ghane) a ptal se nas, co nas privedlo do KK. Nemohli jsme rict, ze nahoda. Radsi jsme tvrdili, ze jsme chteli poznat to jedinecne misto, o kterem pisi pruvodci a kde se nachazi spousta mist zarazenych mezi Svetove kulturni dedictvi. A Ali byl rad.
Od more jsme pres hreben 'Crocker Range' rychle vystoupali az do 1800 m. n. m. Ja samozrejme spala jak dudek a probrala se az v momente, kdy jsme zacali sjizdet dolu k mestu 'Keningau', kde jsme si dali senzacni jidlo v cinske restauraci. Ali nas opet nenechal zaplatit.
Nasledoval 'Taman Benjaran Crocker', nejvetsi suchozemsky park na Borneu. Prosli jsme se dzungli, ale zviratek jsme moc nevideli, ackoliv jsme prochazeli casti zvanou 'Insectarium'. Myslim, ze vsechny strasilky, kudlanky a obri brouci byli proste tak dumyslne zamaskovani, ze jsme je nepostrehli.
Dzungle nema chybu. Zelena, neprostupna, s tisicem podivnych zvuku. Myslim, ze smrkove ceske lesy me budou trochu nudit.
Z Taman Benjaran jsme vyrazili zpet do KK. Nahore na hrebeni jsme potkali vodnika Kebule. Nelenil a navaril, takze z panoramat bylo prd. Nez jsme sjeli dolu, zapadlo slunce a my se opet ocitli ve zpocenem KK. S nadmorskou vyskou skace i teplota, takze teplotni vykyvy mame na dennim poradku a ani nemusime zapinat klimatizaci.
V KK nas Ali vzal na 'Signal Hill Observatory Tower', slusnou vyhlidku na mesto, ktera mi pripominala vyhledy na nocni Christchurch a kde jsme se setkali s Aliho kamaradem Mikem.
Doufali jsme, ze se dostanene brzy do postele, abychom se vyspali na zitra, ale to jsme se seredne spletli. Ali s Mikem nam vymysleli dalsi program. Znovu jsme vystoupali vysoko nad more (asi 800 m. n. m.), odkud byl uzasny vyhled na svitici aglomeraci KK. Zpoza patniku vykukovali toulavi psi se smutnyma ocima. Nevadilo, ze nas obklopila mlha, ktera by se dala krajet, a odbila desata, kluci se proste rozhodli, ze nas nekde mezi 'Kokol Haven Resort' a 'Kg. Sinagang' vezmou do nobl podniku s vyhledem, ovsem momentalne bez vyhledu. Marne jsme objizdeli okoli a zjistovali, ze vsude uz zavreli. Ali s Mikem byli zklamani a nakonec jsme jedli v Mekaci. Achich.
Spat jsme sli opet pozde. Ali hyril hyperaktivitou a vypravel o svem experimentu, kdy spal tyden jen hodinu denne. Neni prvnim Asiatem, ktery spanku moc neda. S Adamem to nechapeme a opet resime menecennost bile rasy.

Žádné komentáře:

Okomentovat