neděle 17. května 2015

Namornicci na sve lodi (Kudat)

Vcera na navsteve u Craiga jsme videli, jak ma vypadat spravna jachta. Pres palubu se da projit, aniz byste se museli vyhnout tisici a jednomu kramu. Navic Craig je sympatak. Co delat. My mame zanesenou kocabku a lodivoda, ktery vsechno vi, vsechno zna a vsude byl. Samozrejme dvakrat.

Dnes rano nas opet dostal. Vymlouval se, ze je liny, ovsem my zjistili, ze se v noci na tajnaka nalejval levnym pivem. Pricina ranni unavy a nekonecne zizne byla odhalena. Panacek mel kocovinu.

Nehodlame si ale nechat zkazit naladu priblblym Rasputinem, jeho bajnou lhavosti a jeho vetesi. Kdo vi, mozna ty nepouzivane porouchane steznove casti, ktere na Filipinach hodla vyuzit ke stavbe chatrce, vezme voda.

Vypada to, ze se konecne meni monzun. Na plavbu potrebujeme jizni az jihozapadni vitr, doted byl severni az severovychodni, ackoliv se mel obratit uz pred mesicem. Pry je to pusobeni El Nina, ktery zapricinuje i to, ze neprsi. Ted a vsichni jachtari normalne chytaji destovou vodu, ale v Kudat uz poradne neprselo nekolik mesicu, coz je velice mimoradne.

My suchozemske krysy si myslime, ze se vitr meni. V nasi zatoce se objevily meduzy vcetne smrtelne jedovatych 'box jellyfish', tzv. ctverhrannych medus. To musi signalizovat nejakou zmenu.

Zitra odjizdime na vylet na 'Tip of Borneo', nejsevernejsi vybezek Bornea. Zustaneme jednu, nebo mozna dve noci. Dedek by mel do te doby nachystat Olzu k vypluti, abychom ve stredu, ci ve ctvrtek konecne odrazili od brehu. Nemuzeme se dockat.

1 komentář:

  1. Měli jste si objednat plavbu u Australana a ne u toho bordelare.m

    OdpovědětVymazat