středa 8. ledna 2014

7.1.: The Beach (den 12.)

Rano nas Christie pohostila vybornymi toasty s avokadem a rajcaty a dalsimi s merunkovym dzemem vlastni vyroby. Mnamka. Na merunky proste nedam dopustit.

Po snidani jsme pomohly se stehovanim matraci k sousedce (prespani u Christie byl vlastne woofing) a zas se vydaly na cestu. Tentokrat slo vsak jen o presun do dvacet kilometru vzdaleneho Hahei, takze jen takova rozcvicka. Vzal nas elektrikar Paul v zelenem sportaku a ackoliv nemusel, hodil nas primo do kempu v Hahei. Pochazi z New Plymouthu, v Coromandelu travil dovolenou, takze jestli budeme nekdy znovu v okoli Taranaki, mame se ozvat. Je to tedy po Shanovi uz druhy kontakt z tohoto regionu.

Cathedral Cove (Te Whanganui A Hei), slavny vapencovy oblouk, a s nim cely zaliv se skalnatymi ostruvky a malymi plazemi v okoli Hahei je jednim z mist, kdy si rikam, jake mam v tento den a v tuto minutu stesti, ze jsem na svete.

Z Hahei ke Cathedral Cove vede prijemna stezka kolem pobrezi lemovana mensimi plazemi. Zabere necelou hodinku. Jedinou nevyhodou je proflaknutost zdejsiho mista, takze chvilemi si pripadate jako na Vaclavaku. Nechaji se vsak vychytat casy, kdy na malych plazich nikdo nerusi, takze to neni tak hrozne.

Zustavame dalsi den, takze zitra nas ceka jen povalovani na plazi a hlavne proslavena Hot Water Beach.

Žádné komentáře:

Okomentovat