pondělí 29. června 2015

Cesticka ryzi zname se vine (Banaue)

Vylet do Batadu nas zmohl, a tak jsme se misto presunu do Sagady rozhodli jeste zustat v Banaue a dat si nejakou lehci prochazku. Ja se navic nakazila rezkovirem a smrkala, kudy chodila.

Od Hotelu Banaue jsme kolem tamejsiho, momentalne vypusteneho bazenu a pres obchod se suvenyry stareho dedy vyrazili do vesnice 'Tam'an', kde mistni uchovavaji kosti svych predku zabalene ve specialni tkanine. Komplikovane jsme hledali cestu mezi dvorky plnymi slepicincu a nepratelskych psu. Jedna Filipinka nam chtela za poplatek ukazat kosti svych predku, ale odmitli jsme.

Z vesnicky jsme se nakonec vymotali a skrz ryzova pole pokracovali dal. Cesta se celkem prehledne vinula kolem zavlazovaci strouhy a my se opet kochali nadhernymi zelenymi panoramaty.

Pozdeji jsme se dostali do dalsi vesnice, odkud bylo nutne vystoupat zpatky na silnici do Banaue. Nastesti to nebylo tak hrozne. Potkali jsme filipinskou svatbu. Na ulici byl srumec a asi padesat Filipincu stalo ve fronte na jidlo. Takr jsme dostali pozvani, ale z nejakeho podivneho duvodu jsme odmitli, byli nam trochu trapne jit vyzirat chude horaly.

Vecer jsme zmenili hrncovnu a ja si dala absolutne nechutne veprove. Ani trochu jsem si nepochutnala a v Cafe na pul cesty navic nemeli moje oblibene pecivo na zpusob koblih.

Žádné komentáře:

Okomentovat