úterý 17. března 2015

Byt tak pilotem balonu

Jeste dlouho pred svitanim nas ze sladkeho spanku vyrusili hujeri se stativy. Neomalene nam slapali po nafukovackach, takze jsme se z postylek vyhrnuli driv, nez jsme planovali a slezli do predposledniho patra. V poslednim to fakt neslo, zacinalo se podobat fronte na Cimrmany.

Pak uz jsme se jen kochali kouzelnymi panoramaty vychodu slunce. Ptaci cimcarali a jejich zpev se nesl tichem tisice chramu. Den teprve rozlepil vicka. Turovani motorek, troubeni, krik trhovcu, to vsechno melo teprve prijit. Genius loci se dal krajet.

Kus od nas se navic zacaly vzdouvat horkovzdusne balony. Zablesky ohne z horaku mezi pagodami pusobily magicky. Predstava vyhlidkoveho letu nebyla uplne k zahozeni a co teprve mit full time job jako pilot balonu! Bagan pri vychodu slunce, to se nemuze omrzet.

S Nellou a Vercou jsme na pagode vydrzely az do odpoledne. Dospavaly jsme nocni bojovku a do omrzeni pozorovaly pagodovou plan. Kluci se trhli a vyrazili zpet do ukriceneho mesta.

Pozdeji jsme si stoply auto s tremi Barmanci a nechali se za dolar svezt na mistni bagansky trh. 'Manisithu Market' Opet lahudka pro hladove oci cestovatele. Potkali jsme jednu jedinou turistku. Nechybela masna pod sirym nebem. Jedna z Barmanek nejdrive odhanela mouchy ze svych nasekanych ryb spinavym hadrem, ale kdyz videla, ze jen tak neodejdeme, rezignovala na dobry dojem a nechala mouchy sedet. Kousek od masny nam totiz padl do oka stanek se zeleninou a ovocem a dali jsme si ananas. Myslim, ze jsme byly prvni belosky, ktere bez cavyku popadly male plastove sesle a zakously se do ananasu rybimu a jinemu oderu navzdory.

Bagan se nam dostal pod kuzi. Vecer odjizdime nocni linkou smer Rangun a 'Chaung Tha Beach'. Zradelna s nasimi kluky, kteri uz si nas pamatuji, bude chybet. Adam uz natolik privykl Asii, ze preferuje turecke zachody pred normalnimi, coz bylo jeste pred par dny neco neslychaneho. S Davem vsak maji stale problem s malymi porcemi aneb 'ja jak nemam k obedu knedlik, mam ve dve hodiny zas hlad'.

Žádné komentáře:

Okomentovat