sobota 7. března 2015

Vyveste cervene lampiony

Dnes jsme si naplanovali trhy v parku Chatuchat. Ovsem po ceste na nadzemku jsme narazili na sobotni trh primo v nasi ctvrti Bang Rak, o kterem jsme nemeli tuseni. Vzhledem k tomu, ze nam zacinalo skrundat v brise, zamirili jsme primo do jeho viru. Opet nepreberne mnozstvi vseho. Veci, plody, jidla, o kterych jsem netusila, ze vubec existuji.
Dala jsem si ryzi se zvlastnimi paprickami, veprovym masem a zeleninou, kterou jsem nikdy nejedla. Pani Thajka me varovala, ze je to 'spajsii', coz me neodradilo. Bylo to vynikajici, ale na chvily mi odumrely vsechny chute. Adamova ryze se zvlastnimi neidentifikovatelnymi vecmi byla naproti tomu velice mdla. Cena 35 a 40 bathu. Raj. Nasledovala kava a Adam si troufl na thajsky caj s ledovou tristi, ktery byl opravdu vynikajici.
Z naseho trhu jsme vyrazili na konecnou nadzemky 'Mo Chit', odkud uz to bylo par kroku na Chatuchat. Byl monstrozni. Poridili jsme si novy thajsky outfit (lehce jsem usmlouvala nasravacky, ale musim se jeste hodne ucit a Adam mel problem trochu problem sehnat xl kosili) a samozrejme si dachli v parku s cucem na klade bez cokolady (kousky cerstveho ovoce - mango, meloun, papaja, ananas, ktere Thajci chladi ledem a serviruji v kornoutu se spejli) a mandarinkovy fresh dzus. Aaach.
Druhym cilem se stala cinska ctvrt. Pri vstupu do metra jsme museli projit scannerem a pani Thajka nam kontrolovala tasky. Dojeli jsme na konecnou (dala jsem si preventivniho slofika), odmitli tuk-tuky a vydali se vstric cinske ctvrti popularni 'Yaowarat Road'. Zivot nam komplikovala silena bangkogska doprava a neustale prebihani nekolikaproudovych ulic. Uz jsem mela chut na cinskou ctvrt totalne zanevrit, ale nastesti jsme se dostali do soustruznicke ulicky a potkavali dilny vyhradne s ozubenymi koly, dilny vyhradne s ocelovymi provazy, potrubnimi koleny a podobne. Snad je jednou nezruinuje Hornbach.
Pozdeji jsme si dali chutnou polevku v poulicni vyvarovne, kde byli sami cmoudi a inspirovali jsme jine belochy, aby to riskli taky.
Pokracovali jsme v toulkach cinskou ctvrti a dostali se opet na trhy. Adamem cloumala nakupni horecka a byl nestastny, ze je jeste brzy na nakup suvenyru. Pri objevu cervenych cinskych lampionu malem zamackl slzu.
Kdyz uz jsme meli dost, zamirili jsme zpet k rece a chytli si oranzovy privoz. Prvni prijel nacpany k prasknuti, a tak jsme se do nej nevesli. Thajsti nahaneci tvrdili, ze dalsi pojede az za patnact minut a ze si tedy musime vzit modry za 30 ci 40 bathu. Nekteri se chytili, ale vetsina je s ledovym klidem ignorovala. Oranzova vlajecka se zatrepetala za pet minut. Potkali jsme znovu malickou kolozubou Thajku s odstatyma usima, ktere zadny neplatic neutece.
Pred spanim jsme se jeste chteli obcerstvit thajskym cajem u nas na trzich, ale temer vsechno uz bylo zavrene. Trhovci bali vetsinou pred sestou, coz nam prijde brzy. Prosli jsme pul Banraku v marne honbe za cajem, az jsme nakonec v 7 Eleven (thajska Zabka) poridili Changy. Pitny rezim se nesmi podcenovat.
PS: Ranni stolice: normalni konzistence.

Žádné komentáře:

Okomentovat