pondělí 16. března 2015

Kralove Baganu

Den jsme opet zahajili v nasi oblibene zradelne. Pochybuju, ze do konce pobytu jeste vyzkousime nejakou novou. Jidelni listek jeste porad skryva neodhalene poklady.

Kluci si pujcili elektricka prditka (obdoba motorek), aby prozkoumali kazdy kout Baganu. Ja s Nellou a Vercou jsme opet nasedly na kola a mely v planu pohodovy, pomaly den.

Prvni volba padla na pagodu 'Ananda' (prekrtenou na Amandu, pripadne Anakondu), tu, kterou musite videt. Kdo si neprohledl Anakondu, nebyl v Baganu. Uvnitr jsme narazily na sympatickou pani z Ceske televize. Dlouho jsme kecaly a nakonec jsme ji a jeji kamaradce Nade s radosti predaly vstupy k Lake Inle.

'Shwe San Daw Pagoda' nabidla jeden z nejuzasnejsich vyhledu v mem zivote. Vysplhaly jsme do vysokych prikrych schodu do posledniho poschodi a otevrel se nam omamny vyhled na rovinate plane Baganu. Desitky, stovky mensich ci vetsich stup a pagod se tahly az k obzoru. Skoda, ze v dalce vsechno rozmazaval lehky opar prachu a koure. Nevim, proc si vzdycky vyberu suche obdobi. Jet sem v rijnu, nebo listopadu, pagody by by vykukovaly ze stavnate zelene, ale to uz bych mela takovou stendhalitidu, ze by me museli krisit. Zas jeden z vyhledu, za ktere stoji za to zit.

V noci nas cekala mise. Z dvou tisic pagod jsme vybrali prave Shwe San Daw a vydali se na ni prenocovat. Batohy jsme si nechali u sympatickeho Barmance, ktery pujcil klukum prditka a se slevou nam prodal listky na autobus.

Trochu jsme se bali, ze pagoda bude hlidana, ale na miste jsme zjistili, ze vzduch je cisty. Jen bylo treba byt potichu, protoze u pagod stalo par barmanskych baracku. Jako mysky a bez baterek jsme se vysplhali do nejhornejsiho poschodi. Po pruzkumu jsme zjistili, ze nekdo mel stejny napad, seznamovat jsme se vsak opravdu nehodlali.

Vzduch konecne prestal byt upraseny, ale nocni svezest jsem postradala. Pripadali jsme si jak novodobi kralove Baganu. Kochali jsme se nasvicenou Anandou, kdyz v tom pagody osvitil sloup svetla a plani se rozhlehl agresivni zvuk. Adam vypinal sve S4 a vedel o tom cely Bagan.

4 komentáře:

  1. Ja nevypinal s4, ale probehl mi zase restart sin karty, s tim bohuzel nic nenadelam

    OdpovědětVymazat
  2. To jste si půjčili dětské verze prdítek, ne? :)

    OdpovědětVymazat