neděle 13. dubna 2014

11.4.: Opicarny (den 12.)

Rano se ukazalo, ze to, co jsem s trochou nadsazky nazvala potterovskou Chroptici chysi, opravdu je Chroptici chyse! Pazvuky, ktere se odsud v noci linuly, byly chroptenim bez nadsazky. Nechci si predstavovat, jakou potvoru tam maji zavrenou.

Od Cliffdenskeho mostu nasledoval presun k Gemstone Beach, ktera je zajimava tim, ze se diky stridani odlivu a prilivu a castym bourim neustale promenuje. Jednou je piscita a jindy oblazkova. Mate-li stesti, naleznete na ni vzacne kameny. Napr. granaty, jaspisy, nefrity a podobne. Kamenu jsme nasli spousta, ale vzhledem k tomu, ze zadny z nas neni zdatny geolog, tezko rict, jestli se mezi nimi vyskytuji i nejake skvosty. Predpokladam, ze nikoliv.

Monkey Island (Te Puka o Takitimu) je malicky ostrov v zalivu Te Waewae Bay mezi Rivertonem a Tuatapere. Tedy presneji receno ostrovem je pouze za prilivu, za odlivu se k nemu dostanete suchou nohou a nevyzaduje to zadne kamzici schopnosti. Na miste jsme zjistili, ze u Monkey Island je mozny free camping, takze otazka, kde v noci slozime hlavu, byla rychle vyresena.

Pred spanim a veceri jsme jeste stihli maly malebny zaliv Cosy Nook a strihli si dvouhodinou vychazku dzungli v kopcich Round Hill (cast Long Hilly Tracku), kde driv Cinane tezili zlato.

Žádné komentáře:

Okomentovat