pondělí 28. dubna 2014

24.4.: Vzpominka na Rakousko-Uhersko (den 25.)

Po destive noci kousek za Fox Village jsme vstavali po sedme a protoze bylo jasno, vyrazili jsme za panoramaty na Lake Matheson. View of Views tentokrat nepostradal view a u Reflection Island jsem pozorovala reflection. Takrka dokonale. Dorazit o dvacet minut driv, vyhledy by byly doplnene rannim ruzovym oparem, ale takovou dokonalost uz bych nemusela zvladnout.

Hodinu a pul dlouhou prochazku jsme ukoncili v pravy moment. K jezeru se zacali sjizdet autobusy plne Asiatu ovesenych obrimi Canony a Nikony. Nekteri vlaceli hned dva fotaky, k tomu samozrejme stojan a hromadu objektivu a jini se tolik obavali, ze promeskaji perfektni snimek, ze nevahali a na misto urceni doslova utikali. Nadobicko za nimi vlalo, padalo jim z rukou... Legrace. Tomu rikam zurivi reporteri.

Po Lake Matheson nasledovala prochazka k ledovci Franz Josef. Franz je mensi nez Fox a jen od roku 2008 se rapidne zmensil, takze za padesat let uz mozna zadny track k ledovci nebude.

Na noc jsme nasli DOC kemp kousek pred mou oblibenou Hokitikou. Kdyz jsme odbocovali na lesni cestu, prebehl nam pres cestu maly hnedy ptak. Kiwi! Konecne jsme spatrili to legendarni novozelandske stvoreni! Nase radost byla nepopsatelna.

Podle rosnicek se mely v noci prihnat jeste mohutnejsi deste nez obvykle, takze o stavbu Paki Paki jsem se ani nepokousela a opet nasla utociste v aute.

4 komentáře:

  1. Zebro nech si ty fotky zarámovat :-)

    Doktorka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na cene se muzeme domluvit ;)

      Vymazat
    2. v Berlíně kus za 15 euro, to Ti vydělá zpětně na celej výlet :)

      Vymazat
    3. Nj, to ale jeste neznamena, ze by ty kusy nekdo skoupil :)

      Vymazat