neděle 20. dubna 2014

19.4.: Skotsky den (den 20.)

Henry Creek jsme opustili podle planu uz po sedme. Do Te Anau zbyvalo 25 kilometru, takze zivacka. Trochu me mrzelo, ze uz se nebudeme toulat po Fiordlandu, kde by nechalo stravit jeste spousta dni a vracime se do mesta kvuli hloupemu Tartan festivalu, Charlotte s Mattem se vsak tesili a ja jim nechtela kazit radost. Navic demokraticke hlasovani by stejne dopadlo v muj neprospech.

Te Anau bylo v sobotu rano mrtve. Matt s Charlotte se rozhodli pro kafe a ja samozrejme pro Telecom wifi, kterou jsem bohuzel rychle vyplacala diky The Descent (onen jeskynarsky horor) a skypovani.

Rozhodli jsme se zustat znovu v Lake View Holiday Parku. Zabydleli jsme se hned dopoledne a po nekolika prozevlovanych hodinach jsme vyrazili na "skotske hry", kde nas cekalo velke zklamani. Byla jsem znudena uz po peti minutach. Vsude se sice rozlehalo pronikave kvileni dud a pani v kiltech postavali na kazdem kroku, souteze ve vrhu kladou a otepi vsak meli chabou ucast a v tanecni soutezi jsme zahledli pouze nekolik deti. Cela akce navic krome dvou vyjimek, ktere nestoji za zminku, postradala stanky s jidlem a hlavne s alkoholy. Myslim, ze pokud na podobnych akcich neucinkujete vy, nebo vasi znami, jimz se nemuzete posmivat a k tomu si nemuzete dat pivo, neni to ono. Ke Skotsku navic podle me patri ochutnavka whiskey a huggies. Proste obrovske zklamani.

Vecer jsem vyrazila na prochazku a kus od kempu na brehu jezera Te Anau objevila Wildlife Centre, kde se odchovavaji vzacni zivocichove, aby mohli byt znovu vypusteni do volne prirody. Konecne jsem videla, jak vypada kea a takahe, i kdyz tedy nebyli na divoko.

2 komentáře: