úterý 8. dubna 2014

3.4.: Divadlo, mokrady a tulen (den 4.)

Rano jsme dlouze spali a jeste dele snidali. Vcera jsme po ceste k Sandymount zakoupili vynikajici vajicka primo od farmarky, takze bylo nutne je pripravit na nekolik zpusobu.

Nez jsme se doplacali do Dunedinu, nasli misto k parkovani, vysadili Petera a presli univerzitni areal, byl temer cas na kulturu. Dopoledne jsme si totiz vzpomneli na studentske predstaveni, ktere zacinalo podivne v jednu odpoledne, a rozhodli se budouci Lucy Lawless poctit svou navstevou. Kus se jmenoval 'fluids, BODILY' a letacek nas varoval, ze bude obsahovat nevybiravy jazyk plny sexualnich narazek. OK, tedy.

Za $5 jsme za zvuku Rammstein vstoupili do hlediste. Na decentne nasvicenem jevisti uz nehnute vyckavaly ctyri akterky, coz nevypadalo zle. Po Rammsteinech spustila decentni klavirni Gymnopedie skladatele Erica Satie (jak jsem se dozvedela od Matta) a vychazejici hvezdy zacaly. Ze ctyrech ust jsme se pomoci utrzkovitych kanonovitych zpovedi dozvidali pribeh divky, kterou zneuzivaji otec s bratrem. Nejspis nas to melo sokovat a vydesit, ale spis nas to otravilo. Po peti minutach mi bylo jasne, ze tohle nepujde a po deseti jsem vytuhla. Predstaveni nakonec trvalo dvacet pet minut. Chapu, ze se slecny teprve uci, ale dvacet pet minut? Vlastne jesteze tak, dve hodiny by nas docela jiste zabily.

S rozporuplnymi pocity jsme vyrazili najit kafe, wifinu a posunout se smer jih. Na ceste k nas zlakala zajizdka k Sinclair Wetlands, hezkym bazinam s malou ptaci rezervaci. U mokradu se dalo i kempovat a nikde nebylo ani zivacka, takze jsme si tam dali sprchu, ktera byla po trech dnech uz celkem potreba a vyrazili dal k mestecku Taieri Mouth, kam jsme dorazili navecer, tedy v idealni cas na prochazku kolem more. Libiva piscita plaz s vyhledem na Moturata Island k ni primo vybizela.

Pote, co jsme obesli maly zaliv s uzouckou plazi, kde bylo more krotke a hladke jako zrcadlo, jsme se dostali na hlavni plaz, kde se pro zmenu vlny tristily o sto sest. Potkali jsme lachtana vyhrivajiciho se na slunci. Nejdriv delal mrtveho, ci spal a odmital nam pozovat, pozdeji vsak ozil, takze uz jsme se tesili, ze ho uvidime vbihat do more, ale on si misto toho okazale zivl a znovu se uvelebil v pisku.

Navigace s free campy tentokrat mlcela a tak jsme museli najit neco sami. Taieri bylo obsancovane cedulemi se zakazem kempovani, ale pani vencici roztomilou Dasenku nam poradila, kde bychom mohli uspet. Poslala nas na vyborne misto zasite ve stinu borovic. Obloha obsypana hvezdami vestila studenou noc, nakonec jsem vsak prezila.

2 komentáře:

  1. Tulen je perfektni a stopy v pisku na nej vse prozrazuji :) moninec

    OdpovědětVymazat