středa 9. dubna 2014

8.4.: Plavecky den (den 9.)

Dnes jsme krome tisicu ovci, stovek krav, more a zelene kopcovite krajiny nic moc nevideli. Od majaku u Waipapa Point jsme se presunuli do Invercargill. Opustili jsme tedy uzasnou oblast Catlins, kde bychom se mohli toulat jeste spoustu dni. Kombinace puvodniho pralesa, plazi se zlatavymi pisky a skalisky ostrymi jak britva, buracejiciho more a vecne zelenych pastvin nema krome mizerneho pocasi a sandflies jedinou chybu.

Po ceste do Invercargill jsme zastavili jen na hrbitove, ktery jsme nestihli vcera v noci a na chvili ve Fortrose, kde si Charlotte dala spatne kafe a Matt drahou cokoladovou tycinku a kde jsme nevideli vrak lodi dosud vezici v mori. Da se totiz pozorovat pouze za odlivu a nas timing byl spatny.

V Invercargill jsme hned po Domino Pizze zamirili do bazenu. Radnou koupel uz jsme potrebovali jako sul a $6 za bazen s virivkou, mensim bazenem s teplou vodou a saunou nebylo moc. V Southland Swimming Centre jsme vydrzeli pres tri hodiny (Charlotte s Mattem temer natrenovali zvedacku) a nic dalsiho krome ohromneho nakupu v Countdownu nestihli. Zitra nas jeste ceka velke pradlo.

Free Camp mel byt deset minut od mesta, hledali jsme vsak mnohem dele a nakonec dorazili az v pul 8, kdy uz byla tma jak v ranci.

2 komentáře: