neděle 13. dubna 2014

12.4.: Gyros Garage (den 13.)

Vcera vecer jsme se dali do reci s Markem. Tedy spis on s nami. Nejdriv se zdalo, ze je to jen podivinsky postarsi chlapek, ktery si rad pokeca a trochu si vymysli, ale dnes se ukazalo, ze krome vyse zmineneho je to ohromne zajimava osobnost.

Rano, kdy byl Monkey Island opravdu ostrov, jsme se v taboristi potkali podruhe a kdyz nas znovu zval do sve dilny v Orepuki, nedokazali jsme odmitnout.

Sedesatilety Mark je neskutecne vyrecny a otevreny clovek. Vlastni malou autodilnu Gyros Garage, dela standardni auto zakazky a krome nich se venuje starym "vintage cars". Na ruznych obskurnich masinach s laskou vyklepava stare plechy a sklada je znovu dohromady, coz nazyva umenim a ja musim souhlasit. Stare poctive remeslo, opravdicke umeni. Metal Art.

Mark, udajny potomek Anny Boleynove, nam sdelil stripky ze sve cesty zivotem. Pred Gyros Garage byl napriklad v armade, zahraval si s mafii, vlastnil milionovy zlaty dul, ale veskere penize schrabla manzelka, kdyz se rozvedl, takze momentalne bydli se dvema psy Tomem a Mandy v karavanu na plazi u Monkey Island. Nam ukazal, jak vyrabet ozdoby z velrybich kosti (curving), dostali jsme lekci z numerologie a nejake ty rady do zivota. Vecer se u nej v karavanu odehrala party nad ciderem a s Mattem si zahrali na kytary. Lepe jsme studeny posmourny den stravit nemohli.

2 komentáře: