úterý 8. dubna 2014

4.4.: Kristalova plaz aneb tucnaci v mlze (den 5.)

Rano jsem se probudila trochu zmrzla. Bezmracna obloha nezklamala a v noci bylo opravdu o poznani chladneji nez predchozi dny. Navic me krome zimy probudily i podivne pazvuky neidentifikovatelneho zvirete. Ani Matt s Charlotte netusili, o jakeho tvora slo.

Taborili jsme tesne u reky, ktera byla zaroven prilivovou oblasti a mokradem. Rano nas obklopovalo ticho rusene jen ptacim zpevem, tolik odlisnym od toho stredoevropskeho. Prosli jsme se okolim a znovu vyrazili na cestu. Chteli jsme se vratit zpatky k Moturata Island a dat ranni koupel, ovsem po ceste nam padl do oka ukazatel 'Chrystalls Beach'.

Zajeli jsme se si tedy par km po prasne ceste a byla to vynikajici volba. Chrystalls Beach nemela chybu. Z jedne strany obzoru na druhou se tahl pas pastelove okroveho pisku, jehoz zrnicka byla o neco hrubsi nez u normalniho plazoveho pisku, ktery se nekdy podoba jen vyblitemu zlutemu prachu. Misty slo o droboucke, perfektne omlete oblazky. V dalce pred nami se tycil vysoky ostruvek, ktery neprirozene cnel z pisku a podobal se davno spadlemu meteoritu. Navic Southern Ocean ostreloval pobrezi velkymi vlnami, takze blizit se linou chuzi po care prilivu k patce ostruvku, mzourat do slunce, pozorovat rozbijejici se vlny, uskakovat pred nimi a pozorovat, jak se ostruvek v lehkem oparu priblizuje, to byla cira radost z toho, ze dycham, ze jsem.

Predpoved rikala, ze odpoledne se ma zkazit pocasi a bude prset nekolik dalsich dnu. Bohuzel se nemylila. Pocasi slo rychle do kopru, takze nez jsme se naobedvali a dojeli ke Kaka Pointu, obloha uz byla neprodysne zatazena a slibovala dest. U Nugget Pointu, kde jsme chteli pozorovat tucnaky, zacalo droboulince mrholit a nedalo se predpokladat, ze v mlze nejake tucnaky vubec uvidime. Na pozorovaci plazi se mlha nakonec trochu rozestoupila, ale samozrejme jsme nespatrili absolutne nic. Tucnaci meli evidentne party na nejake jine plazi.

A protoze cely Nugget Point je temer neobydleny, rozhodli jsme utaborit kousek od cesty na utesu nad morem. Nez jsem stihla postavit stan, spustil se lijak. Charlotte s Mattem mi nastesti nabidli, ze se muzu vnutit k nim do auta. Jeste dlouho jsme hrali karty, naucila jsem sve kolegy Prsi, ovsem prudky dest neustaval, takze nakonec jsme vylezt stejne museli.

Luzkova uprava v aute je opravdu luxusni, usnula jsem lusknutim prstu. Ostatne jako obvykle.

Žádné komentáře:

Okomentovat