sobota 11. října 2014

Australske palacinky (9.10.)

Dan nas vzbudil uz v pet. Sice jsme se domluvili, ze vstaneme drive, ale pata nas prece jen trochu zaskocila.

Nasi pout v narodnim parku Purnululu (znamem taky jako Bungle Bungle podle mistniho nejvetsiho skalniho masivu 'Bungle Bungle Range') jsme zahajili na 'Kungkalanayi Trail' (kungkalanayi znamena v jazyce mistnich aborigincu vyhled), coz byla jen kratka petisetmetrova vychazka s vyhledem. Nejlepsi panoramata nam bohuzel clonilo slunce.

Pokracovali jsme v 'Echidna Chasm', dlouhatanske skalni prurve vznikle erozi. Na zacatku nas provazely cervene skaly (cervene jsou diky obsahu zkorodovaneho zeleza) s palmami a posleze jsme se dostali do samotne prurvy. Ke konci se pruchod zuzil na sirku roztazenych pazi. V dalsi casti nas zas cekala zatarasa z obrich balvanu a dale spek v podobe balvanu zaseklych mezi stenami nad nami. Klidne by mohly spadnout zrovna v momente, kdy budeme pod nimi!

Zastavku u Echidny jsme zakoncily vyhledem u 'Osmand Lookout'. V te dobe uz byl Dan zas dale na trase. Chtel si projit uzavreny trek do 'Mini Palms Gorge' (on se treba take koupe v mori, kdyz visi cerna vlajka, a pak se divi, ze ho vlna temer rozsmelcuje). My s Krtkem pokracovaly po stezce podel skal 'The Escarpment' (zadny slagr) na dalsi parkoviste 'The Bloodwoods', kam mel Dan popojet s autem.

Spolecne jsme se pak vydali do 'Homestead Valley' a posleze zpatky k info centru, od ktereho jsme rano vyrazeli. Odpoledne v nejvetsim vedru nas cekaly 'Southern walks'. Pani v infocentru nas varovala, ze ma byt az 45°C a ze nemame sanci vsechno stihnout. To jsme vsak s Krtkem milerady prenechaly Danovi. Popojeli jsme autem na parkoviste v 'Piccaninny'. Dan vybehl a nas b team postupne prosel 'The Domes', 'Cathedral Gorge' a 'Piccaninny Creek Lookout'. Tam jsem to zapichla i ja. Palacinkove skaly byly sice velice libive, ale nemusim mit vsechno, slunce uz stejne pomalu padalo na obzor a skaly zhasinalo. Jeste dlouho jsem se kochala na Piccaninny Creek, zatimco Krtek jeste vyrazil pokorit 'The Window', vyhlidku jeste o asi dva kilometry dal.

Kemp jsme meli vyhlidnuty z predchoziho dne - velke odpocivadlo na hlavni silnici kousek od odbocky na Bungle Bungle.

Žádné komentáře:

Okomentovat