sobota 11. října 2014

Orientacni beh (5.10.)

Prvni zastavkou se stalo dalsi aboriginske art site. Tentokrat kvalitka. Hlavni oznacene malby ufounu (neni znamo, zdali jde opravdu o ufouny) prijemne prekvapily. Prolezly jsme s Krtkem cely areal, ktery vypadal jako mensi verze lichfieldskeho Lost City, a objevily spoustu dalsich drobnejsich maleb. Zelvy, ruce, ptaky, co vypadali jako andele, mensi ufouny a spoustu neidentifikovatelnych postavicek.

Pokracovali jsme dal zpet na Gibb Road a pozorovali dalsiho dinga. Kdyz jsme zastavili auto, neutekl, zvedave si nas prohlizel a teprve pote se znechucene odsoural. Nejspis zrovna ohlodaval zbytky kosti, ktere jsme tam pozdeji objevili.

Pokud jsem nespala, koukala jsem do buse. Tentokrat me zaujaly cerne ohorele pahyly stromu. Nektere z nich maji tak dumyslne tvary, ze mi pripominaji postavy v kapi, nebo ducha Beztvarnika z Cesty do fantazie. Vzdycky se leknu a chci vykriknout: 'Hele, tamhle nekdo stoji!' Kdyz vsak prijedeme bliz, je to vzdycky jenom drevo.

Znovu jsme nabrali benzin v Drysdale. Krtek rozvijel svoji teorii a chladnokrevnem zabijakovi a dokonce se typka nevyptaval na vsechno do nejvetsich podrobnosti. I tak jsme ale dostali spoustu tipu na dalsi cestovani podel Gibb Road.

Pred walkem k 'Barnett River Gorge' se stalo neco neuveritelneho. Poprve od naseho prijezdu nejen ze slunce bylo dele nez hodinu pod mrakem, ale dokonce nevystrcilo hlavu az do vecera. Nemame tedy hezky nasvicene fotky jako obvykle.

Po koupeli Dan nevydrzel cekat, nez se pokochame a vystrelil zpet k autu. Uz se pripozdivalo, takze jsme se u vyschle Barnett River rozhodli i utaborit.

S Krtkem jsme se rozhodly si trochu zkomplikovat zpatecni cestu. K gorgi totiz nevedla standardni stezka, ale cesta byla znacena kamennymi muziky. Ackoliv s nimi stavitel nesetril, nejak se nam stalo, ze jsme je dvakrat ztratily a nemohly najit cestu, coz bylo ve stale temnejsi busi trochu strasidelne. Cestu jsme nakonec nalezly a kousek pred parkovistem potkaly Dana s cizim typkem s celovkami, kteri se nas vydali hledat.

Z ciziho typka se vyklubal Francouz Ben, vedator z Brisbane zabyvajici se lidskym mozkem. Zkoumal zejmena fungovani  anesteze a pozdeji nam vypravel perlicky o tom, jak aplikoval moucham kokain a podobne. Zakempil na stejnem miste jako mi jeste se svymi spolucestovateli Americanem (lyzarsky instruktor z Colorada vykonavajici stejny job i v Australii) a Thajvankou (w+h). Vecer jsme si dali caj (ano, smutne) a pokecali.

Žádné komentáře:

Okomentovat