středa 29. října 2014

Lowandale (27.10.)

Jsme ted pomocna sila na ovci farme u Bradleyho. Pracujeme s nim a opet se strihaci Markem a Stevem. Tentokrat se strihaji dospele ovce, ktere nebyly pod kudlou od ledna, takze jsou radne srstnate. Vlna velkych ovci se striha v jednom kuse. Zvlast je jen bricho a obcas hlava a konce nohou. Nasim ukolem je opet vzit vlnu od strihace v mezifazi, kdy konci a vytahuje z ohrady dalsi ovci. Pote se vlna musi dumyslnym hodem rozprostrit na stul a je treba otrhat nejhorsi cucky na krajich, pocurane, pos*ane, usmudlane a jinak znehodnocene kusy a take obrimi oldschoolovymi nuzkami ostrihat z vlny cary kuze, ktere se klukum obcas povedou riznout.

Farma 'Lowandale' lezi kousek od mestecka 'Maitland' uprostred niceho mezi poly a pastvinami. Najdete tu par plecharen, nejake zemedelske stroje, nekolik aut a spoustu ovci a haraburdi. Krome Bradleyho tu bydli jeste psi Gypsy a Mandy, kun Chester a na vedlejsim pozemku Bradova sestra Stephanie s peti ustekanymi bigly (pro fanousky Gilmore Girls - ten nejustekanejsi z nich se jmenuje 'Digger').

Jsme ubytovane v hlavnim dome v male loznici, ktera normalne slouzi jako domov pro sbirku cedecek a automobilovych trofeji, takze vypada jako pokoj dvanactileteho kluka. Bradley je totiz farmar zavodnik a trofeje ze zavodu a fotky divnych formuli nejsou snad jenom na zachode.

2 komentáře: