sobota 11. října 2014

'A na planete maleho prince byla strasna semena... semena baobabu' (29.9.)

Zazitek dne: baobaby! Majestatni a pritom trochu legracni, protoze vypadaji jako obri mrkve, ktere nekdo napul vytahl ze zeme.

Probudily jsme se s Krtkem prokrehle, v noci spadla teplota pod dvacet stupnu, takze jsem oblekala kalhoty a mikinu. Myslim, ze az se vratim do mirneho pasma, zmrznu.

Prvni ranni usek z 'Top Humbert Yard' dale po 'Humbert Track' byl mazec. Pariz - Dakar hadr. Nekdy jsme popojizdeli doslova po centimetrech. Dan ridil, Krtek navigoval a ja porizovala videa. Na cele 4WD trase dlouhe sededat pet kilometru, (ktere jsme i se vcerejskem jeli sest hodin), jsme od rana potkali pouze dve auta rangeru a ze na nasi toyotu meli slusny baterky. Cely track byl lemovan baobaby. Nemohli jsme se vynadivat a fotaky cvakaly o sto sest.

Zastavili jsme se na 'Calcite Flow Walk' samozrejme v idealnim case po poledni, kdy bylo ctyricet ve stinu. Stal celkem za prd. Vapencova kaskada samozrejme vyschla a vyhled z nekolika set metru nas opravdu neuspokojil.

Nez jsme se dostali na hlavnejsi nezpevnenou cestu a pote zpatky na 'Victoria Highway' do 'Timber Creek', uzili jsme si trochu adrenalinu. Toyota totiz na Humbertove raylle strasne zrala, takze k benzince jsme dojizdeli za stavu: zbyva nula kilometru.

Dotankovali jsme, nabrali vodu a uz se ritili do vic nez dve ste kilometru vzdaleneho mesta 'Kununurra'. Po ceste bylo jen treba zdolat narodni park 'Keep River'. Zasli jsme si k rangerum pro mapu parku a pri te prilezitosti omrkli 'Cockatoo Lagoon'. Hezke misto, ale nijak extremne moc papousku kakadu jsme nezahledli.

Tesne pred zapadem slunce jsme si jeste vyslapli na ctyr kilometrovy 'Gurrandalng walk'. Dobra volba. Cervene skaly, slunce sklanejici se nad busi a uchvatna panoramata. Ke konci trasy slunce zapadlo uplne a skaly razem ztratily smrnc. Zhasly. U vstupu na walk bylo vsem doporuceno, at se cestou zastavi a rozjimaji. Dan se nezastavil, natoz aby se kochal a pro jistotu si trasu obehl dvakrat.

Zakempovali jsme v opustenem taboristi 'Jarnem'. Stejne jako ve vcerejsim taboristi na 'Humbert Track', i tady jsme byli sami. Uz druhy ci treti den pozorujeme zvlastne otoceny srpek mesice. Pribyva a jako by spadl do more a stal se lodi na jeho vlnach.

2 komentáře: