sobota 11. října 2014

Beduini (2.10.)

Se stale platnou propustku od Nemcu jsme se z bus kempingu presunuli do prirodniho parku 'El Questro'. Zahajili jdme 'Zebedee Springs'. Teple prameny (celorocnich 32°C jsme vsak ve vedru opravdu nedokazali docenit). Prochazka ve stinu stromu prijemne prekvapila. Les byl cerstve vypaleny, jeste jsme citili znatelny oder spaleniny. Eukalypty, typicky porost pro savanu, rychle vystridaly Livinstonovy palmy.

'El Questro Gorge' a 'Moonshine Gorge' nam bohuzel nebyly souzeny. V ceste nam zabranila pul metru hluboka voda, na tu jsme si s nasi mestskou ctyrkolkou netroufly.

U 'Jackaroo's Waterhole' jsme neobjevili nic, kvuli cemu by stalo za to zdrzet se dele nez dve minuty, takze jsme pokracovali na vyhled. Cesta trochu pripominala cross country, ale panoramata byla libiva.

U 'Chamberlain Gorge' jsme byli varovani pred krokodyly a museli jsme ozelet koupani. Cestu na stejne misto jsme si posleze jeste jednou zopakovali, protoze Krtek zjistil, ze nema sponku. Ve vode, kde si nedbajice varovani pred krokodyly macela vlasy, vsak pochopitelne nebyla.

Vyjeli jsme z El Questra, ovsem po Gibb Road jsme dlouho nepokracovali. Pichli jsme. Bez rezervy (na australske offroadove cesty jsou doporucene dokonce dve) jsme pokracovat nemohli, a tak jsme se vratili zpatky do Kunnanari a hledali servis. Pichnout bylo sice otravne, ale nastesti se nam to prihodilo na celkem solidnim miste.

Pneumatiku jsme sehnali ($245) a dokonce jsme se zastavili v nasem oblibenem parku u jezera, dali si svacu a ja s Krtkem posleze i sprchu.

K veceru jsme na druhy pokus vyrazili vstric Gibb Road. Nasli jsme slusny kemping na odpocivadle za Kunnanarou, ale nez jsme stihli zacit varit veceri, zacali se na misto sjizdet kalbychtivi aboriginies (na verejnych prostranstvich v Kunnanare plati prohibice, ktera je vyhani za mesto), takze jsme vyklidili pole a vydali se znovu na cestu.

Zakempovali jsme az za tmy a to v pisecnych dunach jako beduini kousek u usti dobre znameho Karunje Tracku. O zabavu pred veceri jsme meli postarano, protoze toyota zapadla do pisku.

2 komentáře: