sobota 11. října 2014

Paseraci (30.9.)

Rano na 'Jarnem walks' jsme se rozdelili. Dan si dal cely sedmikilometrovy walk, ja s Krtkem jen zajimavejsi skalni usek ('Nigli Gap') pochopitelne s malbami. Ty ovsem tentokrat zklamaly. Videly jsme jen miniaturniho pstrosa emu a spatne viditelneho hada.

Nasledoval 'Jinumum walk', ovsem mission failed. Na ustup nas zahnala hovada. Doslova. Uz jsme si zvykli, ze na nas neustale naletavaji mouchy. Obcas se vam snazi vlezt do oci, do usi ci do ust, protoze se touzi dostat do vlhkeho prostredi. Hovada jsou jejich verni nohsledove, ovsem tohle byl extrem. Kolem kazdeho z nas se vytvoril roj, ktery se nam sice darilo rozhanet vetvickou, ovsem prochazku si za takovych podminek neuzijete.

Kdyz jsme vzdali 'Jinumum walk', zkusili jsme kraticky 'Ginger's Hill walk', kde se skryval aboriginsky ukryt, ze ktereho lovci chytali dravce.

Par kilometru za Keep River jsme prejeli hranici mezi Severnim teritoriem a Zapadni Australii. Propasovali jsme jablka, cibuli a cesnek, protoze prevazet cerstve ovoce a zeleninu je kvuli karantene zakazano. Celnik zevrubne omrkl vozidlo, ale nase dumyslne ukryty neodhalil.

O jezero 'Argyle (Ord Dam)' se skoro strhla hadka. Dan chtel samozrejme hnat dal, prece si nebudeme zajizdet kvuli blbemu jezeru a koupani. Argyle vsak za zajizdku stalo. Nejvetsi sladkovodni  jezero v Australii uprostred vyschlych planin s brehy ostre zarezanymi do typicke australske cervenozeme. Koupacka byla perfektni. Doplavaly jsme s Krtkem na party molo zaparkovane uprostred vod. Par minut jsme se slunily a skakaly do vody a tipovaly, kdy Dan nevydrzi a priplave nas popohnat. Nezklamal a priplaval po par minutach.

Jeste jsme omrkli prehradu u 'Ord River Dam' a ujizdeli jsme na Kunanarru. Nekonecnymi otazkami jsme znicili milou slecnu v infocentru a pote jsme se opet rozdelili. Dan se vydal do blizkeho narodaku obehat nejaky dalsi walk a ja s Krtkem zustala v Kunanarre u jezera. Byl to krasny relax, dve hodiny se nikam nechvatalo. Krtek se smocil v jezere, prestoze slecna z infocentra varovala, ze tam zabloubili slanovodni a tedy zabijacti krokodyli. Dva mistni kluci se vsak bezstarostne cachtali pri brehu, skakali do vody s kolem a kdyz se jich Krtek ptal, jestli jsou v jezere krokodyli, jeden z nich flegmaticky odvetil, ze 'probably' a skocil do vody. Pote vsak vyjadril starost a nabadal Krtka k opatrnosti.

V parku u jezera jsme s Krtkem zustaly i na noc, zatimco Dan si sel postavit stan do blizkeho kempu. Krtek si dal sprchu v kempu, kdyz nabijel telefon, ja na benzince, zatimco Dan kupoval benzin, takze dnes jsme se odebraly do postele zcivilizovane.

2 komentáře: