sobota 25. října 2014

Zapadni MacDonnell (14.10.)

Kde se vzal, tu se vzal, rano u 'Cassia Hill Walk' foukal studeny vitr. To tu jeste nebylo. Zatim jsme zazili jen fen.
Dnesek v narodnim parku 'West MacDonnell' mel byt koupacim dnem, ale zrovna se zkazilo pocasi. Teplota se vysplhala jen asi na 23°C, coz bylo po 40° a 35° poslednich dnu opravdu malo. A to se Dan tyden predem bal, jak se budeme chtit vsude koupat. Co se mist v ramci West MacDonnell tyce, zvladli jsme toho mozna stejne jako Japonci za pet hodin v Praze:
- 'Simpson Gap': prijemny kratky walk k male tuni kolem stromu vystupujicich zprostred vyschle reky s moznosti pozorovani klokanu, kteri vsak ani nevystrcili hlavu, protoze akorat s nami dorazil autobus s urvanou mezinarodni skupinou.
- 'Elery Creek' a 'Dolomite Walk': dalsi tune, prijemny walk jako na horske draze s dobrymi panoramaty a specifickou faunou a florou. Walk vedl az do 'Serpentine Gorge' a urcite bychom se tam s Krtkem vydaly, kdyby Dan nehnal dal. Za jinych podminek bych se v Elery Creek vykoupala (Krtek to dal), protoze se dalo plavat az do kanonu za tuni.
- 'Serpentine Gorge': prumerny gorge, za to s perfektni vyhlidkou (to zas bylo nadavek, kdyz jsem lezla nahoru).
-'Ochre Pit': pusobive desetimetrove piskovcove utesy kolem reky (byla samozrejme vyschla), ze kterych aboriginci extrahovali zluty (dekoracni ucely), cerveny (symbolizoval krev) a bily okr pro svoje ceremonialy.
- 'Ormiston Gorge': krasny gorge, idealni na koupani, skoda, ze byla kosa jak z nosa a slunce nam zrovna zalezlo za skaly.
- 'Glenn Helen Gorge': take hezky gorge, muzete se ubytovat primo u nej v resortu s papouchy.
- 'Mt. Sonder Lookout': luxusni vyhledy na krajinu jen kousek od silnice.
Utaborili jsme se jeste o neco dal, v prazdnem kempu u 'Redbank Gorge', ovsem walk k nemu jsme odlozili na zitrejsi den.

Žádné komentáře:

Okomentovat