sobota 11. října 2014

Koupaci den (6.10.)

Rano jsme se vykopli spolecne s nasimi novymi znamymi. Meli stejnou cestu jako my. Tedy do te doby nez odboci doprava na 'Broom' a my doleva na 'Alice Springs'.

U 'Mt. Barnett Roadhouse' jsme odbocili k 'Manning Gorge'. Sliboval slusne koupani. Cesta zacinala v prijemnem kempu a hned na zacatku jsme museli zdolat zajimavou prekazku - preruckovat s lodi na lane na druhy breh, tam pak stezka pokracovala standardni do bela rozpalenou busi a ustila v sympatickem gorgi s perfektni hlubokanskou tuni, kde se skvele plavalo a skakalo ze skal. Jen vodopad byl jako obvykle vyschly.

Vylet do 'Galvans Gorge' probihal 'na Dana' (=formou rychle exkurze). Prisli jsme, udelali fotky, lehce se pokochali a pokracovali dal. Koupat se dalo, ale atmosferu kazila rvouci rodinka s detmi.

Na chvili jsme zastavili v 'Imintji Store', klasickem roadhousu, kde jsme dobrali vodu. Roadhousy jsou vlastne takove novodobe oazy.

Dnesni tresnickou na dortu se stal 'Belle Gorge', jeden z nejproflaklejsich gorgu na trase. Neni divu. Kanon nabidl slusna panoramata, vynikajici koupacku a dokonce jsme se mohli pokochat zbytky vodopadu.

Na zpatecni ceste jsme potkali rangery, takze s nezaplacenym vjezdnym jsme si uzili trochu adrenalinu. Zustat na cerno v mistnim kempu uz jsme si tedy netroufli a vyrazili dal. Nastesti jsme nasli klidne odpocivadlo se stolecky jak jinak nez blizko vyschle reky.

2 komentáře: