sobota 25. října 2014

'Ja videl divoke kone' (17.10.)

Rano jsme se uz bez problemu vratili zpet do Hermannsburgu (po ceste jsme potkali divoke kone), dobrali hnusnou chlorovanou vodu, trochu dobili Krtkuv telefon a pokorne se vydali zase na Larapinta Road a po ni zamirili do narodniho parku 'Watarrka', kde jsme si vybrali sestikilometrovy 'King's Canyon Rim Walk'.

Po zacatecnim prudkem stoupani jsme se dostali nahoru nad piskovcovy kanon a zbytek cesty si uzivali luxusnich panoramat. Zejmena zachazky ke 'Cotterills Lookout' (s 'Cotterill's Bridge, perfektni skalni vyhlidka) a 'Garden of Eden' (nadherne stinne misto s vodou na dne kanonu, ve ktere je zakazano plavat, aby se neznehodnotila, posvatne misto pro mistni Aborigince, idealni pro chvilku ticheho rozjimani a opravdova oaza). Krtek se malem zamiloval do horskeho vudce (mame ho zdokumentovaneho na videu, chtely jsme od nej s Krtkem vyfotit, ale on nas vytrvale snimal na video).

Vecer nas jeste cekalo poradne sousto cesty. Na dalsi den jsme naplanovali 'Uluru', takze jsme se chteli dostat co nejblize pred nej a zakempovat nekde na divoko, protoze primo u Uluru to nepujde (je tam jen drahy kemp s bazenem). Slusne kemping place jsme objevili na klasickem silnicnim odpocivadle primo na 'Lasseter Hwy' asi sto padesat kilometru pred Uluru.

Žádné komentáře:

Okomentovat