středa 29. října 2014

Dalsi pan na holeni (29.10. + 30.10.)

Posledni dny pokracujeme s velkymi ovcemi a je fakt, ze kluci s nimi obcas maji co delat. My ovsem s nekterou vlnou taky. Ani nevim, jak se to stalo, ale vymyslely jsme si s Krtkem vlastni slang. Napriklad odstrizenemu kousku z ovci hlavy rikame zasadne tupe ci tupecko, velka, hodne urousana, tezka a tuha vlna je medved, velka buvol, hebka azurit, zpocena pochopitelne smradoch a podobne.

Pod Markovu kudlu prisla ovce, ktera mela mouchy. Nechutna vec. Moucha ji do vlny nakladla vajicka a larvy ji pak zacaly zrat maso zaziva. Smrad, mrak much a chudak ovce, ktera se pomalu neudrzela na nohou. Proces byl porchycen jeste vcas, stacilo larvy vystrikat specialnim protimusim sprejem, ale uz jsme videli ovci, ktere v zadni casti zad vubec nerostla vlna. Brad popisoval, jak ji nakazene maso vyrezaval. Mnamka. Doslo, jak dulezity ukol mi byl sveren, kdyz jsem u Johna strikala ovce modrym sprejem proti moucham.

Dalsi lahudkou bylo, kdyz Steve fiknul ovci prilis moc a musel ji ranu sesivat nekolika stehy. V prvnim momente, kdy na me zavolal, jestli mu muzu podat jehlu  jsem si nebyla jista, co tim mysli.

V pokoji mezi trofejemi jsme se rychle zabydlely. Ve ctvrtek Brad upekl jehneci. Mnamka. Slibily jsme vyrobit cmundu, tak snad to bude sukces.

Žádné komentáře:

Okomentovat